Увага, шахраї! Не додавайте цих людей в друзі на Facebook!


Терміново потрібно вживати заходів!
Якщо Ви отримали заявку на додавання в друзі від людини, яка вже внесена до списку Ваших контактів, високі шанси на те, що Ви потрапили в поле зору шахраїв!
Ось як це працює:
Зловмисники створюють копію існуючого профілю користувача на Фейсбуці, використовуючи реальне фото та іншу додаткову інформацію. Потім відправляють заявку на додавання в друзі всім людям зі списку контактів жертви.
Експерти попереджають: якщо ви додасте такого «друга» в друзі знову, прийнявши його за свого реального знайомого, зловмисники можуть дізнатися про вас дуже багато: з ваших постів, місця розташування, дати народження, фото і т.д.
Шахраї також можуть відправляти від Вашого імені повідомлення вашим друзям, намагаючись по крихтах зібрати про Вас необхідну інформацію, позичити у них гроші або навіть спробувати зустрітися з вашими друзями.
Найчастіше підроблені акаунти ваших друзів використовуються для того, щоб вивудити від вас гроші «в борг».
Якщо Ви отримуєте запит від вже існуючого «друга», переконайтеся що запит справжній, перш ніж приймати його. І звичайно ж не приймайте бездумно запити від незнайомих людей.
Крім того, прямо зараз було б непогано обновити і зробити більш жорсткими налашутвання безпеки вашої сторінки у Фейсбуці. Мета – зробити так, щоб тільки ваші друзі могли переглядати інформацію вашого профілю, фото та іншу інформацію.
Ще одним етапом боротьби з шахраями може бути обмеження доступу до вашого списку друзів. Для цього потрібно відкрити вкладку «Друзі» і в рядку «Хто може бачити список ваших друзів?» Вибрати «Друзі».
Ось історія Івана.
«До мене в друзі додалася Інна – моя далека родичка, з якої ми дуже рідко листуємося. Дивно, адже вона вже була у мене в друзях. Може, заблокували сторінку? Я додав. Реакція не змусила себе чекати – через кілька хвилин прийшло повідомлення. Не буду цитувати, але в підсумку короткого обміну стандартними фразами, Інна поділилася радістю:
"Я так щаслива! Мені дали 200 000 гривень! Національна кампанія допомоги дала готівкою! Вони допомагають малозабезпеченим, безробітним, пенсіонерам, інвалідам – ​​коротше таким як ми, щоб допомогти нам налагодити життя! ».
Тут то мені стало ясно – шахраї! Я відразу відписав своїй справжнім родичці – як виявилося, її профіль все ще був активний, про те, що її сторінку дублювали. Так само я побачив, що у «фальшивої» Інни було тільки 34 друга, при тому додані вони були в той же час, що і я. Фото було мало. Та й правопис теж відразу навів на думку про хакерів.
Ось деякі поради, слідуючи яким Ви можете захистити себе від нападок шахраїв.
  • Завжди перевіряйте запити на додавання друзів. Більш уважно переглядайте профіль – чи немає там чогось насторожуючого, а так само не дублює цей запит сторінку, яка вже є у вашому списку.
  • Не довіряйте рекомендаціями друзів в сліпу. Не завжди безпечно переходити за посиланнями на відео, фото та інше, навіть якщо їх надіслав ваш друг.
  • Звертайте увагу на орфографію і граматику – листи від шахраїв часто страждають помилками.
  • Попередьте ваших друзів. Якщо ваш друг на Фейсбук починає публікувати пости про схемах заробітку без вкладень, скандалах за участю зірок і іншим, спробуйте прямо повідомити їй або йому про підозрілу активність в профілі. В іншому випадку, вони ще довгий час можуть і не здогадуватися, що їх сторінку зламали.
Бюро Better Business Bureau, що займається вивченням питань онлайн-бізнесу, попереджало про такий тип шахрайства ще в минулому році.
Ось вам інструкція як правильно повідомити Фейсбук про шахрайство.
Сподіваємося, що Ви не стали жертвою шахраїв, але нам цікаво буде дізнатися, що Ви думаєте з цього приводу – пишіть в коментарях!

Немає коментарів:

Дописати коментар